NOVEMBRE INICI CURS PRACTIKIONER EN PNL




QUÈ ÉS?


La PNL (Programació Neurolingüística) constitueix un model, formal i dinàmic de com funciona la ment i la percepció humana, com processa la informació i l'experiència i les diverses implicacions que això té per a l'èxit personal.
Amb base en aquest coneixement és possible identificar les estratègies internes que utilitzen les persones d'èxit, aprendre-les i ensenyar-les a altres (modelar), per facilitar un canvi evolutiu i positiu.
La Programació Neurolingüística, per analogia amb l'ordinador, utilitza els patrons universals de comunicació i percepció que tenim per reconèixer i intervenir en processos diversos (aprenentatge, teràpia, afrontament de l'estrès, negociació, gestió de conflictes, superació de fòbies, etc ... ).
El camp de treball és tan ampli com ho és el de les relacions interpersonals.
Va tenir el seu origen en les investigacions de Richard Bandler i John Grinder, autèntics pares de la PNL, que tractaven d'esbrinar per què determinats tractaments de tres terapeutes als Estats Units (Satir, Erickson i Perls) aconseguien major èxit que la resta dels seus col.legues.
La PNL és l'estudi del que percebem a través dels nostres sentits (vista, oïda, olfacte, gust i tacte), com organitzem el món tal com el percebem i com revisem i filtrem el món exterior mitjançant els nostres sentits.
A més, la PNL investiga els processos que fan que transmetem la nostra representació del món a través del llenguatge. És per tant una aplicació pràctica que ens permet, mitjançant tècniques i eines precises, reconèixer i desenvolupar habilitats per al creixement personal i la millora de les relacions interpersonals. Però sobretot, ens permet conèixer de manera objectiva la percepció dels altres i la de nosaltres mateixos.
És com si haguéssim incorporat una "Màquina de la veritat" que podem fer servir de manera infalible en un 99% dels casos.
Àmbits d'aplicació més usuals:

Salut: En aquelles patologies relacionades amb l'estrès, en les somatitizacions, alèrgies, com coadjuvant de teràpia tradicional, disfuncions en les quals es requereixi d'un especial autocontrol.

Psicoteràpia: Són més que conegudes les seves tècniques per a la cura de fòbies, estrès postraumàtic, conflictes interns, desordres de personalitat, esquizofrènia, depressió, compulsions, control emocional, desordres sexuals i maneig d'addiccions a substàncies.

Esports: D'una banda per esportista, on permet millorar el rendiment esportiu de manera espectacular. També en escola esportiva per a l'aprenentatge de diversos esports com tennis, golf, tir, ciclisme i atletisme, entre altres.

Empreses: És el més recent dels àmbits d'aplicació i el més cridaner. No hi ha dubte de les aportacions en treball en equip, solució de conflictes, administració de personal, lideratge, motivació, comunicació, creativitat, planificació estratègica, presa de decisions, adaptació al canvi, selecció de persones, avaluació d'acompliment i vendes, entre molts altres.

Desenvolupament i millora personal: És aquest un altre dels camps on la PNL es mou amb soltesa, així en àmbits específics com autoestima, assertivitat, relacions de parella, relacions interpersonals, conflictes, maneig de crisis personals i orientació cap a l'èxit, són només una mostra de les possibilitats d'aplicació.

Educació: Hi ha diverses àrees dins de l'educació: d'una banda en la relació ensenyament-aprenentatge en un context pràctic i dirigit a resultats ia solucionar problemes d'aprenentatge, augment de la creativitat, aprenentatge de les matemàtiques, aprenentatge de la física i la química , etc .. D'altra banda en la millora de les relacions a l'aula: solució de conflictes a l'aula i millora de l'eficàcia docent, entre d´altres.

Altres camps com la política, les relacions públiques, les vendes o la comunicació es beneficien de lesaplicacions d'aquest model.

Entradas populares de este blog

CURSOS 1º TRIMESTRE 2021

CURSO DE QUIROMASAJE INICIO 8-2-21